Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@23:03:03 GMT

گرینه های نهایی روحانی برای تصدی وزارت نیرو

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۷۳۴۹

گرینه های نهایی روحانی برای تصدی وزارت نیرو

این روزها سر رئیس جمهور بابت تعیین اعضای کابینه دولت دوازدهم شلوغ است، برخی وزرا ماندنی شدند و برخی قرار است بروند و در برخی حوزه ها هنوز بین دو یا چند گزینه اختلاف نظر وجود دارد.

در خصوص وزارت مهم و استراتژیک نیرو که دو صنعت مهم و زیرساختی برق و آب را مدیریت می کند، دو گزینه در مرحله نهایی انتخاب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از آنها «حمید چیت چیان» وزیر نیروی فعلی است و دیگری «حبیب‌الله بیطرف» وزیر سابق نیرو و معاون فعلی وزیر نفت است.

چیت چیان

حمید چیت‌چیان در سال 1336 در تبریز به دنیا آمد. وی فرزند ارشدبیوک چیت‌چیان است. پدر وی از روحانیونی است که در انجام فعالیت های فرهنگی سبقه طولانی دارد و سالهاست به شغل شریف فروش کتاب در کتابفروشی قدیمی خود در یکی از خیابان های قدیمی پایتخت مشغول است.

چیت چیان در خانواده ای فرهنگی با ارزش های ناب ایرانی–اسلامی رشد یافته است. دو برادر و دو خواهر دارد که یکی از برادران وی شهید شده و دیگری تحصیلات عالیه در مقطع دکترا دارد.

وی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سن 22 سالگی به عضویت در جهاد سازندگی استان آذربایجان شرقی درآمد. چیت چیان که از عنفوان جوانی در فعالیت های انقلابی تا پیروزی انقلاب حضوری فعال داشت، در سال 59 در جبهه حق علیه باطل با عضویت در سطوح فرماندهی سپاه حضور یافت. این حضور در جبهه های ایران در جنگ تحمیلی همزمان با تحصیل وی در دانشگاه و به صورت متوالی تا دی ماه سال 1366 به طول انجامید.

چیت چیان که سال 1360 وارد دانشگاه شده بود، مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی مکانیک (طراحی جامدات) از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1364 دریافت کرد.

وی در خرداد 1367 با مدرک کارشناسی به عنوان نماینده مردم تبریز به سومین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت و سال دوم دوره سوم مجلس، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بود. همچنین در این دوره سخنگویی کمیسیون نیروی مجلس بر عهده چیت چیان بود. حضور وی تا سال 1371 در مجلس ادامه داشت. در این سال عضو هیئت مدیره شرکت توانیر شد و تا سال 75 در این سمت فعالیت کرد.

وی به طور همزمان پیگیر تحصیلات عالیه شد و موفق شد کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1374 اخذ کند. چیت چیان به تحصیل در رشته مهندسی صنایع قناعت نکرد و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت از مرکز آموزش مدیریت دولتی در سال 1376 گرفت.

وی عضویت در هیات مدیره سازمان برق ایران را در کارنامه خود دارد و از آبان 1372 تا شهریور 1384 معاون وزیر نیرو در امور انرژی بود. وی در این سال مدرک دانشوری مهندسی صنایع خود را از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرد.

حضور چیت چیان در وزارت نیرو در سمت معاون وزیر در سال 1385 با عنوان معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی ادامه یافت. وی از آذر 1385 تا تیر 1387 در این سمت به فعالیت مشغول بود. وی همچنین با حفظ سمت، از شهریور ماه 1384 تا آبان ماه 1389 قائم مقام وزیر نیرو در دولت های نهم و دهم بود. حکم مشاور عالی وزیر و رئیس شورای مشاوران وزارت نیرو آبان ماه 89 از سوی وزیر وقت برای چیت چیان صادر شد. وی همچنین به طور همزمان از شهریورماه 1390 به عنوان معاون هماهنگی و نظارت فرآیندی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت منصوب شد.

چیت چیان در حوزه آب و برق در تاسیس و پایه‌گذاری موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت وزارت نیرو، مرکز مطالعات انرژی ایران، سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا)، سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا)، مرکز اطلاعات انرژی ایران و آزمایشگاه ملی صرفه جوئی انرژی ایران نقش آفرین بوده است.

وی همچنین در ایجاد مرکز آموزش بهینه‌سازی مصرف انرژی بخش صنعت ( تبریز)، مجری طرح اولین پروژهCHPکشور (در نیروگاه کیش)، مجری طرح اولین پروژه توربو اکسپندر در کشور (در نیروگاه های رامین و نکا)، مجری طرح اولین پروژه زمین گرمائی کشور (سبلان)، مجری طرح طراحی، ساخت و راه اندازی اولین توربین بادی کشور (با ظرفیت 660 کیلووات)، مدیر پروژه طراحی و ساخت توربین بادی 2 مگاواتی در پژوهشگاه نیرو، مجری طرح صرفه جوئی انرژی، مجری طرح انرژی های نو، هدایت پروژه تدوین سند چشم انداز و برنامه راهبردی وزارت نیرو و انتشار ترازنامه های انرژی کشور (ملی و استانی) نقش فعال داشته است.

در سوابق علمی و مشاغل دانشگاهی چیت چیان می‌توان به عضویت وی در هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند ( مربی) - از سال 1374 تا 1388، هیات علمی پژوهشگاه نیرو از 1388،‌ عضو هیات امنای دانشگاه صنعتی سهند و دانشگاه هنر اسلامی تبریز - از بدو تأسیس، عضو هیات امنای دانشگاه تربیت معلم آذربایجان - از سال 1383 تا 1384 اشاره کرد.

چیت چیان همچنین عضویت در هیات امنای دانشگاه جامع علمی - کاربردی از سال 1384تا 1389، عضویت در هیات امنای پژوهشگاه نیرو،‌ رییس هیات مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران، مدیر مسئول فصلنامه «نشریه انرژی ایران» و عضو شورای مرکز رشد فناوریهای دانشگاه صنعت امیرکبیراز 1385 تا 1387 را در کارنامه کاری خود دارد.

چیت‌چیان مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه نیرو به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر نیرو مشغول به فعالیت شد.

بیطرف

حبیب‌الله بیطرف در سال 1335در شهر یزد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را نیز در همین شهر و تحصیلات دانشگاهی را تا مقطع فوق لیسانس، در رشته مهندسی راه و ساختمان در دانشکده فنی دانشگاه تهران به پایان رساند.

وی تا پیش از انقلاب اسلامی، از فعالان حرکت‌های سیاسی دانشجویان مسلمان دانشگاه‌ها و از مؤسسان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بشمار می‌رفت.

بی‌طرف پس از انقلاب فعالیت اجرایی خود را از سال 1358 با مشارکت در راه‌اندازی جهاد سازندگی ادامه داد. او از سال 1365 تا سال 1368 در کابینه وقت حضور داشت و استاندار یزد بود.

بیطرف از ابتدای سال 1369 تا پایان سال 1373 به مدت پنج سال در سمت معاونت آموزشی وزارت نیرو (به وزارت بیژن زنگنه) فعالیت داشت و همزمان به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه در مراکز آموزش عالی نیز تدریس می کرد. وی از سال 1373 تا 1376 به عنوان مجری طرح‌های سد و نیروگاه کارون 3 و کارون 4، در وزارت نیرو مشغول به کار بود. حبیب‌الله بیطرف در فاصله سالهای 1376 تا 1384 برای مدت 8 سال، وزیر نیروی ایران بود.

بیطرف سابقه مدیریتی چهار ساله در سمت استانداری یزد، پنج سال در سمت معاونت وزیر نیرو و هشت سال نیز وزیر نیرو در دولت‌های هفتم و هشتم را در کارنامه خود دارد. در حوزه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی نیز می‌توان به تدریس و عضویت در هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران، عضویت در هیئت امنا دانشگاه یزد، عضویت در کمیته برنامه‌ریزی آموزش‌های علمی-کاربردی وزارت مسکن و شهرسازی و هشت سال مشاور پژوهشگاه نیرو اشاره نمود.

از سوابق اجرایی بیطرف می‌توان به اجرای پروژه‌های بزرگ ملی مانند طرح احداث سد و نیروگاه آبی کارون 3، اجرای ضوابط و مقررات نظام فنی و اجرایی کشور در حوزه مدیریت پروژه‌های دولتی، همچنین حضور 2 دوره در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و عضویت کنونی در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و ساختمان اشاره کرد.

خلاصه ای از سوابق وی بدین شرح است:

راه‌اندازی مرکز تحقیقات آب جهاد سازندگی 1365–1364

استاندار یزد 1368–1365

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از 1368 تاکنون

معاون آموزشی وزارت نیرو 1373–1369

رئیس هیئت مدیره سازمان سازندگی و آموزش 1373–1370

مجری طرح‌های کارون 3 و 4 در سالهای 1376–1373

عضو هیئت مدیره شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران 1376–1373

وزیر نیرو 1384–1376

عضو هیئت علمی پژوهشگاه نیرو 1384 تاکنون

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران 1394 تاکنون

معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت 1395 تاکنون

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی

وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه هوایی در یک کشور آفریقایی واکنش نشان داد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورود نیرو‌های روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روس‌ها در مکانی جدا هستنند و نمی‌توانند به تجهیزات یا نیرو‌های ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آن‌ها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیرو‌های ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیرو‌های آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیرو‌های آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیرو‌های آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت.

پنتاگون اعلام کرد که نیرو‌های آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد، اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیرو‌های روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آن‌ها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیرو‌های آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیرو‌های بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیرو‌ها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیرو‌های آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

دیگر خبرها

  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • پیام تشکر وزیر کشور برای یافتن یسنا
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • امتحانات نهایی امسال چرا مهم‌تر است؟
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • دستگیری ۴۱ مظنون داعشی در ترکیه
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • بیش از ۵۷ درصد فوتی‌های سال گذشته زنجان به مردان اختصاص داشت
  • دانشگاه کلمبیا در محاصره نیرو‌های پلیس + فیلم